Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2016

Η απείρως πολύχρωμη βιοποικιλότητα των Fractals

Fractals: Μορφοκλασματικά σχήματα, βασικό χαρακτηριστικό των οποίων είναι η μη ελάττωση της λεπτομέρειας, όσο και αν μεγεθυνθούν. 
Παρουσιάζουν μεγάλο ενδιαφέρον στα γραφικά υπολογιστή, γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τη δημιουργία φυσικών εικόνων ή μιας ανεξάντλητης σειράς άκρως ενδιαφερόντων σχημάτων

Τα Φράκταλς, ή μορφοκλάσματα, Fractals, είναι επαναλαμβανόμενα μοτίβα που είναι παρόμοια σε διαφορετικές κλίμακες και αποτελούν μια δημοφιλή δισδιάστατη τεχνοτροπία.

Όταν δημιουργούμε με τα fractals και καθώς αυτά αναδύονται  αρχίζουν να γίνονται οικεία με πράγματα και καταστάσεις που το μάτι μας έχει την ψευδαίσθηση ότι  γνωρίζει από πριν.
Για παράδειγμα, αν κάτι μοιάζει μ΄ ένα βουνό, καθώς παίρνει το συγκεκριμένο χρώμα και σχήμα, αυτό οπτικά  θα μας ικανοποιήσει, γιατί θα  μας θυμίσει ένα κανονικό βουνό,ή ένα φως που θα μοιάζει  σαν τον απαλό  ήλιο,  τα βάθη ενός ωκεανού, μια  θολή ατμόσφαιρα κλπ.
Αυτό είναι άκρως εντυπωσιακό επειδή το ανθρώπινο μάτι θα συνδεθεί με κάτι που θεωρεί εκ των προτέρων ότι είναι γνωστό – άσχετα αν αυτό το μοτίβο  είναι  κάτι εντελώς διαφορετικό πράγμα.
Τέλος, ο κίνδυνος  των συνεχόμενων μοτίβων στα φράκταλς τέχνης είναι ότι αυτά καταλήγουν  να γίνονται όλο και πιο  αφηρημένα ώστε στο τέλος το μυαλό μας δυσκολεύεται  να τα αναγνωρίσει.
Παρ' όλα αυτά τα φράκταλς με το συνδυασμό της τέχνης και των μαθηματικών που περικλείουν αποδίδουν ένα καταπληκτικό και εντυπωσιακό αποτέλεσμα.
π.κ.

                  

                              Prophecy- προφητεία