Παρασκευή 21 Απριλίου 2017

Valley of Dolls- Η κοιλάδα με τις κούκλες

Η Ayano Tsukimi (64) ζει στο Nagoro, ένα χωριό στο ανατολικό Iya στο Shikoku, ένα από τα τέσσερα κύρια νησιά της Ιαπωνίας. 
Στο χωριό αυτό ζουν μόνο 37 άνθρωποι αλλά μαζί τους κατοικούν και 350 πάνινες κούκλες σε μέγεθος κανονικών ανθρώπων. 
Για όσους πεθάνουν ή εγκαταλείψουν το χωριό, η Ayano Tsukimi τους  κάνει κούκλες ανάλογα με την εργασία τους και τα ενδιαφέροντά τους και τους τοποθετεί σε χώρους που ήταν σημαντικοί γι 'αυτούς. Οι κούκλες είναι διάσπαρτες σε όλη την κοιλάδα. 
Η Ayano Tsukimi, ξεκίνησε αυτήν  την ιστορία πριν 11 χρόνια και η ίδια κατασκευάζει πολλές από τις κούκλες. Το έκανε ως αντίδραση στην αδυναμία της να διαχειριστεί την απώλεια πολλών δικών της αγαπημένων προσώπων

Είναι παντρεμένη, αλλά ο σύζυγός της και η κόρη της ζουν μακριά από αυτήν στην Οσάκα. Ζει μόνη με τον 83χρονο πατέρα της στο σπίτι της οικογένειάς της.Στο μέρος αυτό συρρέουν πλήθη τουριστών για να παρατηρήσουν αυτό το παράξενο θέαμα..
Δείτε το βίντεο με αγγλικούς υπότιτλους:









Κάτι ανάλογο υπάρχει σε μικρότερη βέβαια έκταση(με έτοιμες κούκλες βιτρίνας)  και στον ελληνικό χώρο.Αυτό περιορίζεται στο χώρο ενός παλιού κτιρίου.Βρίσκεται σε μια περιοχή ανάμεσα στη Ζαχάρω και την Κυπαρισσία!
Λέγεται «Τιμπούλις» και στην πραγματικότητα δεν είναι ολόκληρο χωριό, αλλά ένα τεράστιο κουκλόσπιτο, κάπου ανάμεσα στο χωριό Θολό και στο Λέπρεο. Αυτό το «μυστικό χωριό» που μαγεύει τους επισκέπτες, είναι ένα ιδιότυπο μουσείο όπου ζει ένα ζευγάρι, η Ούλι και ο άνδρας της Τίμπορ (εξού και το Τιμπούλις). Ένα ζευγάρι που από σκουπίδια έφτιαξαν έναν καφενείο – παντοπωλείο για να ζουν οι κούκλες τους. 
Κούκλες βιτρίνας μοιάζουν με πραγματικούς κατοίκους και επισκέπτες του χωριού, ενώ κάθονται κάτω από την κληματαριά, στο μπαλκόνι και μέσα στο οίκημα.
Η είσοδος στον χώρο είναι ελεύθερη για τους επισκέπτες, ενώ εκτός από κούκλες υπάρχουν και διάφορα άλλα παλιά αντικείμενα, που έχουν βρεθεί στα πιο απίστευτα μέρη!
Κασέλες και μπαούλα, γιαταγάνια και κούνιες! Φωτογραφίες άλλων εποχών και σπιτικές μαρμελάδες.

to-stoixeiwmeno-elliniko-xwrio-opou-zoun-mono-koukles.
























.


Πηγή: patrasevents